back

Громади Чернігівщини отримують міжнародну допомогу в межах ініціативи «Сади перемоги»

13-02-2023 | 15:30

В межах ініціативи «Сади Перемоги» від проєкту «Супровід урядових реформ в Україні (SURGe)» до громад Чернігівської області надходить матеріальна допомога. Зокрема, Корюківська ТГ використала холодильники і кондиціонер, отримані від міжнародної сільськогосподарської науково-дослідної компанії Corteva Agriscience, для зберігання продовольчого резерву об’ємом 1000 л овочевої та мʼясної продукції.

Також закордонна компанія відгукнулася на потребу Сновської громади, якій для перероблення і заготівлі продукції потрібні були автоклави. Їх розмістили на базі школи, де працівники шкільної їдальні заготовляють продукцію для підтримки місцевих та внутрішньо переміщених осіб. Загалом громада приєдналася до ініціативи ще навесні. Тоді допомога надійшла у вигляді насіння для посадки й пестицидів.

Загалом, за ініціативи “Сади Перемоги” від проєкту SURGe, що фінансується Урядом Канади, громади Чернігівської області під час війни отримали значну допомогу як від самого проєкту, так і від партнерів. Завдяки «Садам перемоги» жителі області навесні безкоштовно отримували посадковий матеріал для вирощування городини – близько двох тисяч наборів, а також засоби захисту рослин. Проєкт SURGe і надалі підтримує громади області та всієї країни для недопущення продовольчої кризи та нашої спільної перемоги.

За повідомленням Департаменту економічного розвитку
Чернігівської обласної військової адміністрації