back

Жителів Чернігівщини запрошують до лав стрілецького батальйону

13-02-2023 | 10:58

В області триває активна робота щодо формування стрілецького батальйону ЗСУ. Укомплектувати його потрібними кадрами військовим допомагає служба зайнятості. Задля цього її фахівці разом з представниками місцевих центрів комплектування та соціальної підтримки проводять спільні заходи (профорієнтаційні семінари, ярмарки вакансій, презентації роботодавця) для безробітних громадян та шукачів роботи. Загалом протягом останніх двох тижнів відбулося близько 40 таких заходів.

Відвідавши спільні заходи служби зайнятості та центрів комплектування та соціальної підтримки, можна дізнатися про актуальні вакансії, порядок відбору громадян України в стрілецький батальйон, умови проходження служби, грошове та матеріальне забезпечення військовослужбовців, соціальний, правовий та медичний захист, пільги. Крім того, учасники мають змогу особисто поспілкуватися з представниками центрів комплектування та соціальної підтримки, отримати відповіді на свої запитання.

Військові зауважують: до новоствореного формування на посади офіцерського, сержантського та рядового складу набирають патріотично налаштованих та вмотивованих громадян, які не мають обмежень за станом здоров’я до проходження військової служби. Приєднатися до лав стрілецького батальйону ЗСУ можуть громадяни як з військовою спеціальністю, так і без відповідного досвіду. Всім охочим служити треба звертатися до територіальних центрів комплектування.

Проконсультуватися можна в Telegram-каналі.  

Чернігівський обласний центр зайнятості