back

Цьогоріч у межах Програми ЄС LIFE планується продовження фінансування екологічних проєктів

09-02-2023 | 11:38

Підписання та ратифікація Угоди про приєднання України до європейської природоохоронної Програми ЄС LIFE – Програми дій з довкілля та клімату (далі – Програма) відкрило спектр можливостей та інструментів для відновлення довкілля.

За інформацією Міндовкілля, подача заявок на конкурсний відбір Програми на 2022 рік завершилася у листопаді минулого року. Країнами-учасниками подано на участь у конкурсі понад 750 проєктів, від України – щонайменше 60 заявок для участі у конкурсах за напрямами Програми.

Оскільки Програма розрахована на 2021-2027 роки, необхідна вчасна підготовка проєктів для подання на майбутні конкурси, пошук і залучення потенційних партнерів та джерел співфінансування. Про оголошення конкурсів Програми на 2023 рік буде повідомлено додатково.

Нагадуємо, що учасниками Програми можуть бути юридичні особи будь-якої форми власності (органи самоврядування, центральні та територіальні ОВВ, установи державної, комунальної чи приватної форми власності, прибуткові чи неприбуткові, громадські організації). Фінансову підтримку можуть отримати проєкти у напрямках циркуляційної економіки та якості життя, природи та біорізноманіття, пом’якшення змін клімату, а також переходу до альтернативних джерел енергії.

Детальнішу інформацію можна дізнатися на сторінці відповідного Інтернет-ресурсу за посиланням або довідково  тут.

За інформацією Міністерства захисту довкілля
 та природних ресурсів України