back

"Армія відновлення": в області тривають суспільно корисні роботи

02-02-2023 | 11:07

В межах урядової ініціативи "Армія відновлення" безробітні області долучаються до суспільно корисних робіт. Цього року такі роботи розпочалися 1 лютого у чотирьох територіальних громадах області за участю 47 безробітних. Наразі вони прибирають придорожні та прибережні смуги, вирубують чагарники, заготовляють дрова, плетуть маскувальні сітки для потреб ЗСУ.

На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними підписується строковий трудовий договір, оплата праці здійснюється на рівні мінімальної (на сьогодні — 6700 грн). 

Нагадаємо: суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану мають оборонний характер або ж слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їхніх наслідків, задоволення потреб ЗСУ і сил цивільного захисту, забезпечення функціонування національної економіки та життєдіяльності населення.

До переліку входять ремонтно-відновлювальні роботи, розбір завалів, розчищення залізничних колій та доріг, будівництво споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів, інших інженерних споруд спеціального призначення, підтримання у готовності захисних споруд, вантажно-розвантажувальні, сільськогосподарські роботи та інші.

Охочим вступити до «Армії відновлення» слід звернутися до центру зайнятості, зручного для відвідування, або в Telegram-каналі.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості