back

Економічна співпраця Чернігівщини та Австрії — акцент робочої зустрічі з делегацією Посольства

24-01-2023 | 14:37

З робочим візитом у Чернігівській області сьогодні перебувала делегація Посольства Республіки Австрія в Україні на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Арадом Бенкьо. Програма досить насичена: огляд руйнувань, спричинених російською агресією,  низка ділових зустрічей.

Так, спочатку делегація відвідала село Новоселівку, яке було лінією фронту у березні минулого року, потім — зруйнований вщент ворогом Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів».

Під час зустрічі з начальником ОВА В’ячеславом Чаусом делегати більше дізналися про наслідки війни для Чернігівської області та реалії, з якими щодня стикаються місцеві жителі. Особливо в прикордонні, де ворог постійно обстрілює населені пункти.

«Звісно, наша область дуже постраждала. На сьогодні кількість зруйнованих чи пошкоджених об’єктів, більшість з яких — житло, сягнула майже 11,5 тисячі одиниць. Ми всіма силами працюємо над відновленням, залучаючи якомога більше партнерів до відбудови осель та критичної інфраструктури, покращення логістичних маршрутів і посилення енергетичної безпеки.

Думаємо й на перспективу: вже зараз формуємо основу для розвитку нашої економіки після Перемоги. Тож нині працюємо над створенням в області свого роду спеціальної економічної зони та індустріальних парків», — зауважив В’ячеслав Чаус, акцентуючи саме на економічній співпраці: «Пряма зовнішня допомога — це дуже добре, але краще, якщо ми зможемо зміцнитися внутрішньо».

Зі свого боку, Надзвичайний і Повноважний Посол розповів, що Австрія підтримує багато акцій допомоги Україні. Серед пріоритетних саме для Чернігівщини – так звана ініціатива «перезимування» (до якої долучилося багато організацій), що включає ремонт покрівель, вікон та інше; мобільні бригади медичної допомоги (автівки будуть доставлені з Австрії та їздитимуть по всій області), а також енергетичний напрям. 

Крім того, Чернігівщина для Австрії — одна з чотирьох областей з найбільшою мережею контактів з неурядовими організаціями. Саме в межах спільних громадських ініціатив сьогодні до області надійшло 8 генераторів. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації