back

В’ячеслав Чаус: Аби був результат, треба працювати з кожним підприємством в індивідуальному порядку

23-01-2023 | 17:40

Нарада в форматі ОВА - підприємці - оператор енергетичного ринку/ податкова сьогодні відбулася вдруге. Говорили про особливості фіксації збитків, оподаткування взаємодії з Благодійними фондами.

Звісно, найбільше питань - щодо постачання електроенергії. І левова часка у вирішені цього - конструктивний діалог.

«Аби був результат оператору треба працювати з кожним підприємством в індивідуальному порядку. Так, це не просто, але це необхідно, аби втримати і без того зранену економіку. До того ж, це вигідно і оператору, і підприємствам», - наголосив В’ячеслав Чаус.

Серед пропозицій підприємств: перехід на нічний режим роботи, зменшення потужностей, або почерговий графік роботи бізнесу, що потребує великих енергозатрат.

Нагальним є і питання актуалізації переліку реально працюючих підприємств та об’єктів критичної інфраструктури. Це необхідно для того, аби за можливості перепідключити інших споживачів, які насправді цього потребують.

Мова також йшла про імпортовану з ЄС електроенергію.

«Поки цей процес повністю не врегульовано. Однак, все запрацює швидше, якщо готуватися завчасно. На місцях в тому числі», - зауважив начальник ОВА.

Подальший діалог, для досягнення максимального результату, буде продовжено зокрема через контактних осіб в усіх зазначених структурах.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації