back

З січня пільги на оплату житлово-комунальних послуг виплачуються у грошовій формі

23-01-2023 | 15:33

З 1 січня поточного року пільги на житлово-комунальні послуги надають виключно у грошовій готівковій формі органи Пенсійного фонду України.

Тим пільговикам, які до грудня 2022 року вже отримували відповідні пільги у готівковій формі, а також тим, які звернулися за наданням виплати, починаючи з грудня 2022 року, Пенсійний фонд України перерахує кошти на їхні рахунки, відкриті в уповноважених банках або для виплати через відділення АТ «Укрпошта». Це залежить від способу, обраного одержувачем пільги.

Пенсіонерам, які до грудня минулого року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їхні пенсійні рахунки в уповноважених банках або через відділення АТ «Укрпошта», де людина одержує пенсію.

Громадянам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі і не є пенсіонерами, кошти на виплату пільг перераховуються на їхні поточні рахунки, відкриті ПФУ в АТ «Ощадбанк». Про відкриття такого рахунка в банку органи ПФУ інформують пільговика.

Щоб одержати кошти з рахунку, потрібно особисто звернутися до АТ «Ощадбанк» для укладення договору банківського рахунка.

Якщо ж пільговик бажає отримувати кошти на виплату пільг на рахунок, відкритий в іншому банку, або через відділення АТ «Укрпошта», він має звернутися із відповідною заявою до територіального органу Пенсійного фонду України в обраний спосіб:

За повідомленням Головного управління
Пенсійного фонду України в Чернігівській області