back

В’ячеслав Чаус: Не лише відновлюватися, а й розвиватися

19-01-2023 | 14:09

Чернігівська обласна лікарня скоро запустить власну ПЛР-лабораторію. Вартість робіт понад 4,8 млн гривень (субвенція з держбюджету та кошти лікарні). В установі сьогодні побував начальник ОВА В'ячеслав Чаус з профільним заступником Жанною Шерстюк.

Нова лабораторія дозволить робити аналізи на covid за 4-6 годин (раніше - до тижня). Окрім того, тут можуть здійснюватися дослідження на виявлення нейроінфекцій; гепатитів кількісно; урогенітальних інфекцій.

- Обласна лікарня не лише відновлюється, а й розвивається. Лабораторія має перспективу для подальшого розширення спектру досліджень. Фахівці пройшли необхідне навчання і готові приступити до роботи, - зазначив В’ячеслав Чаус. 

Також заклад підготував палати підвищеного комфорту у відділенні кардіології та встановив сучасний ангіограф, куплений за кошти МОЗ.

Принагідно начальник ОВА також відвідав нове відділення обласної лікарні – фтизіатричне. Тимчасово (до відбудови Центру соціально значущих хвороб) пацієнти цього відділення розміщуватимуться в одному з корпусів Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні. Приміщення вже відремонтоване за кошти глобальної гуманітарної некомерційної організації «Міжнародний медичний корпус». Поліклініку підготували за кошти обласної лікарні.

- Уже цього місяця відділення запрацює. Однак, навесні маємо продовжити роботи з облаштування прилеглої території та ремонт фасаду, - зауважив В’ячеслав Чаус.

Відділення розраховано на 40 фтизіатричних ліжок, у тому числі 3 ліжка інтенсивної терапії.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації