back

Родина з Киїнки отримала приватний 4-модульний будинок від благодійників

18-01-2023 | 16:47

Сьогодні у селі Киїнка Чернігівського району відбулася церемонія передачі ключів від приватного 4-модульного будинку для родини місцевих жителів Дроздів. Житло родини було знищене російською артилерією на початку березня 2022 року під час бойових дій на Чернігівщині.

Будинок було зведено в рамках благодійного проєкту «Цеглинка для родинки», який реалізує компанія Eldorado.ua у партнерстві з виробником модульного житла Tera Monada. Помешкання облаштоване усіма необхідними меблями та побутовою технікою. Воно пристосоване до комфортного життя за будь-якої пори року та розраховане на використання до 50 років.

Наразі Ніна Дрозд виховує двох малолітніх дітей, а її чоловік захищає Україну у лавах ЗСУ. Тож отримання такого житла було надзвичайно нагальним для родини.

Діти до новосілля отримали ще й подарунки: смартфон та іграшки. Також представники благодійників передали родині генератор для резервного забезпечення електроенергією.

До участі у заході долучилися перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем, голова Киїнської громади Андрій Головач, керівник ГО «Активне Суспільство України», представник Благодійного Фонду Сергія Притули Максим Богомаз, представники благодійників – компаній Eldorado.ua та Tera Monada.

— Сьогодні ми побачили приклад злагодженості діяльності волонтерського руху, відповідального бізнесу, місцевого самоврядування – маємо чудовий будиночок для сім’ї, яка втратила своє житло. Зараз запит на такі будиночки досить великий, тому що вони виготовляються швидко і людина отримує свій власний куточок. Відповідно, обласна військова адміністрація акцентує увагу усім партнерами та донорам в необхідності такого житла для громадян, що своє житло втратили внаслідок збройної агресії РФ та наявністю великого запиту на такі конструкції від людей. Подібні конструкції забезпечать житлом громадян, що втратили свої помешкання, – наголосив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

— Хочу сказати, що внаслідок російської агресії на території нашої громади пошкоджено 1037 будинків, повністю знищено 68. Завдяки міжнародним партнерам та донорам, допомозі обласної військової адміністрації, яка надавала матеріали для відновлення будинків, громада поступово відновлюється. Сьогодні ми, відкриваючи цей будинок, маємо гарний приклад. Сподіваємося на подальшу підтримку і допомогу, оскільки ще багато родин їх потребують, - зазначив голова Киїнської громади Андрій Головач.

Наразі компанією Eldorado.ua продовжується збір коштів для подальшого встановлення нових модульних будинків для людей, які втратили власне житло.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації