back

Генератори та інше для цивільних і військових: до області надійшла чергова партія допомоги від міжнародних благодійників

11-01-2023 | 12:59

Дві сотні генераторів доставили до області. Більшість з них вже сьогодні роз’їдеться до військових та у громади.

Таку підтримку надав Благодійний фонд родини Редленерів спільно з низкою меценатів різних країн.

«Ми отримали вже чимало генераторів великої потужності, зокрема від компанії ROCKWOOL. Вони важливі для критичної інфраструктури. Партія, яка надійшла сьогодні від американських благодійників, цінна тим, що обладнання малої потужності, споживає небагато пального, але здатне забезпечити базові потреби громадян. Саме такі стануть в нагоді на позиціях військових та в Пунктах Незламності», - зауважив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Командувач ОК «Північ» Віктор Ніколюк акцентував, що ці генератори будуть розподілені як і по Чернігівщині, так і по інших областях, де несуть службу наші військові.

Аби дозаповнити фуру, що везла обладнання, БФ «Підприємницька платформа "Дій"», який займався координацією в Україні, звернувся по допомогу до ще однієї Благодійної організації - «GEM».

«У вантажі є ще  предмети гігієни для установ області та військових, а також устілки, грілки. турнікети, бандажі та спальні мішки. Усе це збирали чи не по всьому світу: з Німеччини, Польші, Ізраїлю, США», - розповідає представниця Підприємницької платформи  "Дій"Кетіно Равлюк.

Допомогу до Чернігівської області доставили зокрема за сприяння народного депутата України Сергія Гривка.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації