back

Французькі інженери долучаться до відбудови Чернігівщини

10-01-2023 | 17:08

Чернігівська обласна військова адміністрація та Спільне підприємство EGIS VillesetTransport/DassaultSystеmes/B4 D&E підписали Меморандум про порозуміння щодо консалтингових послуг «Проведення діагностики та розробка цифрової платформи для відновлення України. Пілотний проєкт у Чернігівській області».

Проєкт поєднає платформу 3DEXPERIENCE від Dassault Systеmes та досвід і знання будівельних інженерів Egis і B4 у двох етапах. Спочатку експерти оцінять збитки, завдані Чернігівщині внаслідок військової агресії, проаналізують загальну вартість реконструкції. Також будуть визначені об’єкти інфраструктури, що необхідно відновити в першу чергу. Аналіз супутникових даних автоматично виявить і виділить постраждалі райони, після чого інформацію перевірять інспекції на місцях. Платформа 3DEXPERIENCE Dassault Systèmes забезпечить збереження та аналіз інформації, зібраної експертами EGIS і B4.

Другий етап передбачає генеральне планування Чернігова та області. На платформі 3DEXPERIENCE буде створено віртуальну модель міста. Вона включатиме проєктування нових будівель та організацію міського транспорту, інфраструктури та інших послуг.

Проєкт підтримується урядом Франції за рахунок гранту від Казначейства Франції.

— Війна триває, але вже зараз ми думаємо про майбутнє та плануємо, як відбудувати свої міста та села. Завдяки пілотному проєкту наші спеціалісти та французькі фахівці зможуть використовувати віртуальну модель реконструкції та тестувати різні сценарії, що включатимуть такі параметри, як доступність, транспорт, розташування ключових міських активів, а також існуючі мережі водопостачання, теплопостачання, каналізації та інші інфраструктурні мережі. Впевнений, що наші спільні зусилля та досвід іноземних колег у проєктуванні й будівництві суттєво пришвидшить відновлення Чернігівщини, — прокоментував  в.о. начальника Управління містобудування та архітектури ОВА Сергій Куреня.

Довідково.

Egis присутня в Україні з 1993 року, має досвід роботи з приватними й державними проєктами у різних секторах. Основними напрямками діяльності Egis в Україні є консалтинг та інжиніринг у сферах енергоефективності, екологічного менеджменту; цивільного будівництва, будівництва доріг і мостів; водного, міського транспорту; портів, водних шляхів та енергетики.

Платформа Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE — програмне забезпечення для 3D-проєктування.

За повідомленням Управління містобудування
та архітектури Чернігівської ОВА