back

Жителі Ягідного отримали продуктові набори від благодійників

09-01-2023 | 15:32

Сьогодні Чернігівську область відвідали представники Національного комітету Товариства Червоного Хреста України та компанії «Кока-Кола Україна». Вони побували в одному з найбільш постраждалих від рашистської окупації населених пунктів регіону – селі Ягідне Іванівської ТГ Чернігівського району.

Благодійники поспілкувалися із жителями Ягідного та передали їм 150 продуктових наборів, бутильовану воду та солодкі напої в рамках гуманітарної програми компанії «Кока-Кола Україна», спрямованої на допомогу громадянам України, які постраждали від бойових дій та відчувають потребу в продовольстві. Окрім того, у рамках окремої ініціативи жителям Ягідного було передано набори засобів гігієни.

— Завдяки підтримці Уряду України та міжнародних партнерів гуманітарну ситуацію в області вдалося стабілізувати. Проте жителі тих населених пунктів, які знаходилися під окупацією, підтримки все ж потребують, оскільки багато житла у таких населених пунктах пошкоджено або зруйновано. У таких випадках люди витрачають значний обсяг коштів на відбудову своїх домівок, тому допомога продуктами харчування, побутовою хімією для них є надзвичайно доречною. Дякуємо благодійникам за надану допомогу! – відзначив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

У рамках співпраці органів влади та Чернігівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України і надалі будуть визначатися громади, які найбільше потребують вищезгаданих видів допомоги.

Починаючи з лютого 2022 року, компанія «Кока-Кола», партнери з розливу напоїв під її брендами, а також «Фундація Кока-Кола» зобов’язались виділити в сукупності понад 18 млн євро на гуманітарну допомогу українцям і підтримку своїх працівників в Україні. Зокрема, виділено 4,7 млн євро на постачання у співпраці з Товариством Червоного Хреста України 70 тисяч продуктових наборів і напоїв громадам, які найбільше відчувають потребу в продовольстві. Дані набори за підтримки «Кока-Коли» у грудні 2022 року Товариством Червоного Хреста України у співпраці з Італійським Червоним Хрестом були доставлені в Україну. Ця гуманітарна програма є частиною зусиль «Кока-Кола», спрямованих на допомогу українському суспільству, яке потерпає від війни.

Продуктові набори формують відповідно до науково обґрунтованих міжнародних стандартів Червоного Хреста, що забезпечує їх високу якість. Один набір – це щомісячний запас найнеобхідніших і найпоживніших продуктів із великим терміном придатності в упаковці, яка забезпечує зберігання без холодильника. В Україні до наборів також додають питну воду й напої. Товариство Червоного Хреста України передасть продуктові набори людям у регіони, які найбільше відчувають потребу в продовольстві та бутильованій воді.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
з використанням фотоматеріалів Товариства Червоного Хреста України