back

Два національні природні парки Чернігівщини отримали допомогу від Литви

09-01-2023 | 13:48

Наприкінці минулого року міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець вручив представникам українських природозахисних установ ключі від 9 автівок, переданих Міністерством навколишнього середовища Литви.

Дві з них попрямували до захисників довкілля Мезинського та Ічнянського національних природних парків Чернігівської області.

Як повідомив Руслан Стрілець, за останні декілька місяців тільки від Литовської Республіки українські довкіллєві установи отримали 24 автомобілі, обладнання для відеонагляду, комп'ютери та іншу техніку. Очікується ще 9 авто, 2 човни та 300 комплектів протипожежного спецодягу. Усе це обладнання стане потужною підтримкою для українських установ природно-заповідного фонду.

З лютого місяця минулого року організації Міндовкілля отримали величезну допомогу від наших сусідів та добрих друзів. Це не лише Литва, а й Польща, Чехія, Естонія, Норвегія, Німеччина, Словаччина, Японія, Сполучені Штати Америки, Європейська Комісія, МАГАТЕ й низка міжнародних проєктів у сфері захисту довкілля. Хтось допомагає обладнанням, хтось технікою, а хтось досвідом. Україна високо цінує таку практичну підтримку. Разом до Перемоги!, — наголосив міністр Міндовкілля.

За повідомленням Міністерства захисту довкілля
та природних ресурсів України

СвітлинаМіндовкілля