back

Підсумки роботи обласної служби зайнятості за минулий рік

09-01-2023 | 13:35

Протягом 2022 року на обліку в службі зайнятості перебувало 29,7 тис. безробітних. З них понад 11 тисяч охоплено активними заходами сприяння зайнятості. Зокрема, 8,1 тис. безробітних працевлаштовано, 1,5 тис. — скеровано на професійне навчання, 1,7 тис. — залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Через війну попит на робочу силу торік суттєво скоротився. Загальна кількість вакансій (9,8 тис. одиниць) була втричі меншою чисельності безробітних громадян на обліку.

Станом на 1 січня в області налічувалось 7,5 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 406 вакансій – на 45% менше, ніж рік тому. На кожне вільне робоче місце претендувало 18 осіб.

На початок нинішнього року найбільшим попитом у роботодавців області користуються працівники переробної промисловості, сфери торгівлі та послуг. Серед найпопулярніших такі вакансії: водій автотранспортних засобів, слюсар, швачка, електромонтер, продавець продовольчих товарів. Також регіональний ринок праці потребує лікарів, інженерів та бухгалтерів.

Пропозиції роботи дивіться на сервісі "Єдиний портал вакансій" та телеграм-каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості».

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості