back

Увага! Погіршення погодних умов у ніч на 6 січня

05-01-2023 | 17:09

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає водіїв про зміни метеоумов уночі 6 січня, що можуть вплинути на обстановку на автошляхах. Очікується різка зміна з плюсових на мінусові показники температури, дощ з переходом у сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледиця.

Водіям слід бути уважними та обережними на дорозі взимку. Варто обирати безпечну швидкість руху відповідно до погодних умов, уникати різких маневрів, тримати дистанцію з іншими транспортними засобами. Також треба бути уважними на мостах і на ділянках з крутим спуском та підйомом. На зимовий період транспортний засіб має бути підготовлений належним чином (приміром, гума з нормальними протекторами, наявність ланцюгів протиковзання).

Підрядні організації Служби автомобільних доріг перебуватимуть у режимі цілодобового чергування для проведення протиожеледних заходів на автошляхах області.

Зазначимо, що з настанням несприятливих погодних умов техніка не може одночасно на всіх ділянках провести обробку покриття. Необхідний час, щоб усюди доїхати. Після ж обробки покриття також потрібен час, щоб відбулась хімічна реакція і протиожеледна суміш спрацювала. Першочергово заплановані виїзди на дороги міжнародного та національного значення, найбільш важливі транспортні маршрути життєзабезпечення та обороноздатності області.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах області працює цілодобова гаряча лінія Укравтодору +38 (067) 400 60 80.

За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області