back

Обласна дитяча лікарня — з новим діагностичним обладнанням

05-01-2023 | 14:57

До Чернігівської обласної дитячої лікарні за кошти державного бюджету доставлено сучасне діагностичне обладнання загальною вартістю 17,5 млн грн. Йдеться про компʼютерний томограф виробництва Revolution Maxima та пересувний рентгенівський діагностичний апарат Mobyl X-Ray.

Роботи зі встановлення, тестування та введення в експлуатацію комп’ютерного томографа будуть проведені найближчим часом. Потребують додаткового навчання і фахівці для роботи з таким високотехнологічним обладнанням.

Завдяки подібним обновкам лікарі зможуть якісніше й оперативніше здійснювати обстеження пацієнтів, а значить — ефективніше надавати необхідну медичну допомогу.

Обласна дитяча лікарня — це єдиний в регіоні медичний заклад, що надає спеціалізовану медичну допомогу дітям з народження до 18 років. Щорічно тут проходять лікування понад 17 тис. дітей. У чотирьох відділеннях хірургічного профілю виконується більш ніж 3,5 тисячі оперативних втручань, амбулаторно оглядаються понад 60 тисяч пацієнтів.

У закладі чергує бригада лікарів-спеціалістів, які цілодобово надають дітям екстрену медичну допомогу, наявний єдиний в області цілодобовий дитячий травматологічний пункт.

З перших днів повномасштабної війни лікарня опинилася в зоні ураження. Починаючи з 26 лютого та впродовж березня минулого року, територія закладу зазнала кількох авіаударів із застосуванням касетних бомб, що вибухнули у безпосередній близькості до головного корпусу. У результаті були пошкоджені дах та вікна стаціонарних відділень практично на всіх поверхах.

На сьогодні в лікарні замінено пошкоджені віконні та дверні блоки, відремонтовано покрівлю та самі приміщення. Заклад повністю відновив роботу і надає медичну допомогу дітям Чернігівської області.

За повідомленням Чернігівської обласної дитячої лікарні