back

Вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей області отримали подарунки від латвійських благодійників

30-12-2022 | 15:35

Сьогодні Чернігівщину з благородною місією відвідали латвійські друзі. Метою представників Латвійської Республіки було привітання вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації дітей області із новорічно-різдвяними святами та передача подарунків. До речі, всю допомогу було зібрано жителями Латвії за ініціативою Посольства Латвійської Республіки в Україні.

Зокрема, у привітанні вихованців центру соціально-психологічної реабілітації дітей у селі Хмільниця Новобілоуської територіальної громади Чернігівського району взяли участь начальник Служби у справах дітей Чернігівської ОВА Людмила Зеленько та представники Посольства Латвійської Республіки в Україні на чолі із заступницею голови Місії Каріною Лей.

У вищезгаданому центрі наразі перебувають 37 підопічних, тому в нагоді їм стане головний подарунок – автобус на 28 місць. Окрім того, латвійські благодійники також передали дітлахам одяг, взуття, продукти харчування, солодощі та ті подарунки, які підопічні центру могли собі раніше замовити.

— Ми щасливі відвідати дітей, привітати їх зі святами та підтримати їх у складні часи. Сподіваюсь, що наступного року ми повторимо свій візит, — відзначила Каріна Лей, вручаючи подарунки вихованцям центру.

— Дякуємо всім благодійникам, які підтримують нас та надають допомогу у відновленні центру після ворожої агресії. Наразі відновлення триває, придбано нові меблі у кімнати відпочинку, облаштовано надійне укриття для вихованців та персоналу закладу із санвузлом усередині,— розповіла директорка центру Олена Лукашенко.

Також сьогодні представники Посольства Латвійської Республіки відвідали і Ніжинський центр соціально-психологічної реабілітації дітей, де на даний час перебувають 23 дитини. Вихованцям цього закладу передали комп’ютерну техніку, одяг, продукти харчування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації