back

В’ячеслав Чаус подякував за підтримку Чернігівщини Отцю Карелу з Абатства Грімберген

29-12-2022 | 15:48

Бельгійці на другий день повномасштабного вторгнення росії в Україну зібрали допомогу цивільному населенню. Був там одяг і провізія і для Чернігівщини.

Однак, бажаючих довезти все це хоча б до кордону до країни, де йде війна, знайти було складно. Отець Карел з Абатства Грімберген сам сів за кермо і подолав понад 1700 кілометрів з цінним вантажем.

За активну громадянську позицію, надану волонтерську допомогу цивільному населенню Чернігівщині під час дії воєнного стану начальник ОВА В’ячеслав Чаус сьогодні вручив подяку Отцю Карелу.

«Наша перемога значно ближче, завдяки підтримці зокрема й народу Бельгії», - наголосив В’ячеслав Чаус та подякував за підтримку.

Спільно з громадою та у співпраці з Радою зовнішньої політики «Українська призма», уже на другий тиждень війни до оточеного Чернігова була доставлена гуманітарна допомога для пологового будинку. Згодом – до медзакладів доїхало реабілітаційне обладнання, генератори, мобільний апарат УЗД. А вже у звільненому обласному центрі змогли відремонтувати школу. Наразі у роботі облаштування укриття освітнього закладу.

Команда Абатства Грімберген також займалася евакуацією та влаштуванням українців в Бельгії.

«З першого дня повномасштабного вторгнення я прагнув якось допомогти і от знайшов своє місце саме в підтримці медичних, освітніх закладів та безпосередньо цивільного населення. Ми направили до України 5 великих вантажів. Зупинятися не плануємо», - зауважив Отець Карел.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації