back

На Чернігівщині більше сотні безробітних отримали роботу завдяки компенсації ЄСВ

26-12-2022 | 13:29

Роботодавцям, які створюють нові робочі місця, служба зайнятості допомагає підібрати кадри та компенсує фактичні витрати на сплату єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних. У поточному році такою послугою скористалися 84 роботодавці, завдяки чому роботу отримали 136 безробітних.

Компенсація виплачується протягом одного року за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Отримати її можуть:

  • роботодавці у разі працевлаштування на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки за направленням служби зайнятості громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці;
  • суб’єкти малого підприємництва, котрі працевлаштовують зареєстрованих безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

Серед тих, хто скористався цією послугою, — родина підприємців, яка торік відкрила сімейний бізнес з виробництва спіднього одягу. Нині на виробництві працює 16 швачок, з них 14 були працевлаштовані шляхом надання роботодавцям компенсації єдиного соціального внеску.

За словами фахівців служби зайнятості, ця послуга стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно набирати працівників у штат, виплачуючи їм легальну заробітну плату.

З питань отримання компенсації ЄСВ за працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця можна звернутися за телефоном (0462)77-90-25 або в Telegram-каналі

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості