back

Зруйноване рашистами – відновлене українцями: у чернігівському мікрорайоні Бобровиця відновило роботу відділення «Укрпошти»

23-12-2022 | 15:39

Сьогодні у обласному центрі урочисто відновило роботу поштове відділення № 14020 на території мікрорайону Бобровиця. Навесні цього року воно опинилося в епіцентрі бойових дій та зазнало руйнувань внаслідок обстрілів рашистами під час облоги Чернігова.

Участь у церемонії взяли заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Іванов, директорка філії Чернігівська дирекція АТ «Укрпошта» Олена Дорошенко, працівники відділення та жителі мікрорайону. Для найменших учасників заходу організували святкову програму із костюмованими виступами артистів та солодкими подарунками.

— Хочемо подякувати «Укрпошті» за те, що вони відкрили відділення у найбільш постраждалому районі нашого міста — Бобровиці. Бачимо, що наразі продовольчі мережі у даному районі поки що не представлені, а на полицях «Укрпошти» є, наприклад, і продовольча група. Сподіваємось, що і надалі «Укрпошта» буде підтримувати наших мешканців і наближати свої послуги до них. В цьому є зацікавленість і людей, і обласної влади, — підкреслив Дмитро Іванов.

— Ми розуміли, що відновлення роботи відділення надзвичайно потрібне для жителів Бобровиці. Саме тому на рівні керівництва «Укрпошти» було прийняте рішення про виділення коштів для першочергового відновлення саме цього відділення. А сьогодні всі ми чекаємо Різдва і переможного Нового року, тому вирішили зробити свято для найменших, — відзначила Олена Дорошенко.

Також саме сьогодні введено в обіг поштову марку «Щедрик. Carol of the Bells», яка є заключною в циклі марок, випущених «Укрпоштою» у 2022 році. Всі охочі учасники заходу змогли придбати поштовий випуск у приміщенні відділення.

Тираж – 200 тисяч примірників. Номінал марки – W (еквівалент 1,5$, відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа наземним транспортом до 50 г до іноземних держав). До поштової марки «Укрпоштою» традиційно випущено конверт «Перший день» та художню картку.

Випуск поштової марки приурочено 100-річчю з моменту презентації музичного твору «Щедрик» на сцені в Карнегі-Холі в Нью-Йорку. Саме після того, коли «Щедрик» Миколи Леонтовича залунав на американській сцені, щедрівка набула всесвітньої популярності, ставши символічним святковим гімном для низки країн.

Ескіз до поштової марки, конверта «Перший день», художньої картки та штемпеля «Перший день» створив заслужений художник України Миколай Кочубей. Митець зобразив на ескізі ластівку, про яку співають в обрядовій пісні. Саме ця пташка в українській міфології та культурі є втіленням весни, добра та відродження.

Придбати поштовий випуск «Щедрик. Carol of the Bells» можна з 23 грудня в міських відділеннях «Укрпошти» по всій країні, офіційному онлайн-магазині «Укрпошти». На продаж марок діють обмеження – не більше двох аркушів на одне замовлення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації