back

Начальник ОВА у Михайло-Коцюбинській громаді: діалог з активом області та точкові візити

22-12-2022 | 15:04

35 днів Михайло-Коцюбинська громада була під окупацією. Однак, завдяки єдності мешканців вистояла та досить швидко відновлюється. Сьогодні в громаді побував начальник ОВА В’ячеслав Чаус із своїми заступниками – Дмитром Івановим, Жанною Шерстюк, а також начальником Управління освіти і науки Юрієм Музикою.

Делегація відвідала місцеве підприємство харчової промисловості. Наразі воно вже змогло вийти майже на довоєнні масштаби роботи, і це, враховуючи, що значна частина товару йде на експорт до країн Азії, Африки та ЄС.

Як зазначає керівництво підприємства, це стало можливим завдяки потужному бажанню працівників та підтримці іноземних партнерів. Останні погодилися купувати дорожче, ніж у конкурентів з кращою логістикою, аби підтримати звичний їм продукт з України.

Наразі для продовження роботи гостро стоїть питання електропостачання.

Прямий «приліт» завдав значних руйнувань місцевому ліцею: знищено один з корпусів, 80% вікон, 60% дверей, обладнання. Загалом шкоди близько на 64 млн гривень.

ОВА передала будівельні матеріали, які дозволили облаштувати дах над вцілілою частиною будівлі. Водночас до Мінрегіону подано заявку щодо включення Михайло-Коцюбинського ліцею до переліку об’єктів на проведення капітального ремонту за кошти резервного фонду державного бюджету. Також заклад рекомендують до проєктів відновлення міжнародних донорів.

«Роботи в закладі дуже багато. І коштів на це треба теж відповідно. Тож варто шукати кілька ймовірних джерел фінансування»,- зауважив В’ячеслав Чаус.

Розмова з активом громади була досить відвертою, але без зайвих емоцій. З нагального, у Михайло-Коцюбинській ТГ, як і скрізь по області:

  • врегулювання і дотримання графіків електропостачання;
  • забезпечення супутниковим інтернет-зв’язком Starlink;
  • можливість очного навчання у школах у прикордонні;
  • стан доріг, мостів, переправ;
  • збереження поштових відділень;
  • загальна безпекова ситуація: прогнози та варіанти реагування.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації