back

Данська Рада у справах біженців в Україні та Чернігівська ОВА підписали Меморандум про взаєморозуміння

21-12-2022 | 13:08

Чернігівська обласна військова адміністрація та Данська Рада у справах біженців (DRC) в Україні посилюють співпрацю задля спільного реагування на наслідки війни та швидкого відновлення Чернігівщини. Учора сторони підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Під час спілкування з делегацією Представництва DRC в Україні перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем розповів про завдані ворогом пошкодження, про вже відбудовані об’єкти, а також подякував за підтримку у цей нелегкий час.

Сподіваюся, що підписання сьогоднішнього Меморандуму відкриє нові можливості для співпраці у процесі відбудови нашої області, — наголосив Костянтин Мегем. Також він окремо подякував за внесок DRC у процес розмінування Чернігівщини. Зокрема, від вибухонебезпечних предметів вдалося очистити майже 14 га земель.

Зі свого боку, директор Представництва Данської Ради у справах біженців в Україні Джуліан Закрзевські розповів про свою організацію та її роботу в Україні. За його словами, серед основних напрямів — розмінування територій, психологічна допомога людям, багатоцільова фінансова допомога, в тому числі надання продовольчих наборів, а також допомога у відбудові житла та шкіл. Крім того, Джуліан Закрзевські повідомив, і про допомогу у сфері економічного розвитку Чернігівської області. Так, вже надано два гранти на відновлення місцевого бізнесу. Надалі планується продовжувати таку роботу, залучаючи й данських підприємців.

Насамкінець учасники заходу висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю у відновленні Чернігівщини.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації