back

У відремонтованому навчальному корпусі Чернігівського ліцею зустріли Святого Миколая

19-12-2022 | 15:37

Свято Миколая завітало сьогодні до вихованців Чернігівського ліцею — закладу загальної середньої освіти інтернатного типу з повним державним утриманням сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які потребують соціальної допомоги.

Привітав дітлахів та колектив ліцею начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

«У День Святого Миколая всі мрії збуваються. А надто тоді, коли і дітей, і дорослих (так, в душі всі ми залишаємося дітьми) об’єднує одне найзаповітніше — мрія про Перемогу. Бажаю, щоб вона обов’язково здійснилася. Ми беззаперечно переможемо і будемо відбудовувати нашу країну», — звернувся до учасників дійства В’ячеслав Чаус, вручивши разом зі своєю заступницею Жанною Шерстюк та начальником Управління освіти і науки ОВА Юрієм Музикою подарунки.

Принагідно начальник ОВА оглянув приміщення ліцею, яке зазнало пошкоджень (площею близько п’яти тисяч квадратних метрів) під час активних бойових дій.

Наразі завершені всі ремонтні роботи у навчальному корпусі. Зокрема, коштом резервного фонду держбюджету — понад п’ять мільйонів гривень — відремонтовано покрівлю, замінено віконні блоки та склопакети з облаштуванням внутрішніх укосів.

Крім того, з обласного бюджету на проведення ремонтних робіт укриття та коридору спального корпусу виділено 1,4 мільйона гривень.

«У зв’язку з російською агресією нам довелося ще у березні евакуювати до Італії 19 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони й досі там перебувають у державних структурах. Загалом же у нас за змішаною формою навчаються 172 дитини. Їхнє цілодобове перебування тут зможемо організувати після того, як відремонтуємо спальний корпус», — розповіла директорка ліцею Лідія Ярошенко.

Зазначимо, що відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Finn Church Aid (фінська організація) та Управлінням освіти і науки ОВА, планується завершення ремонтних робіт у спальному корпусі, їдальні, майстернях та гаражі на суму більш ніж 3,4 мільйона гривень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації