back

Рятувальники Чернігівщини постійно нагадують громадянам правила безпечного використання генераторів

16-12-2022 | 10:46

Через постійні атаки з боку росії електромережі України працюють у аварійному режимі, тому для забезпечення роботи об'єктів господарювання різних форм власності їхні працівники використовують генератори. Проте, якщо не дотримуватись відповідних інструкцій та заходів безпеки, це може призвести до виникнення пожеж, отруєння чадним газом і навіть загибелі людей.

Аби цього не сталося, співробітники районних підрозділів Головного управління ДСНС щоденно проводять профілактичні рейди, бесіди з керівництвом і працівниками медичних установ, закладів освіти, торгівлі, а також пересічними жителями.

Під час спілкування рятувальники наголошують, що генератори необхідно купувати лише в ліцензованих точках продажу. Ні в якому разі не можна встановлювати їх в приміщеннях, на балконах, у під'їздах, підвалах житлових будинків, а лише на відкритому повітрі та відстані 6 метрів від будівель і споруд. Крім того, фахівці ДСНС нагадують алгоритм дій у разі виникнення пожеж, а також правила використання первинних засобів пожежогасіння.

Для більш детального ознайомлення з правилами використання генераторів всі співрозмовники отримують інформаційні пам'ятки.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області