back

На Чернігівщині планує розпочати діяльність Проєкт USAID «Економічна підтримка України»

15-12-2022 | 12:44

З 12 по 15 грудня в Чернігівській області з ознайомчим візитом перебувають представники проєкту USAID «Економічна підтримка України» (ERA).

У рамках візиту 13 грудня Дмитро Іванов — заступник начальника Чернігівської обласної військової адміністрації — та Олександра Хомик — директор Департаменту економічного розвитку ОДА — зустрілися з консультантом Проєкту Олегом Левченком та керівником групи з економічного розвитку Данської ради у справах біженців Вікторією Шеєлеховою.

У ході зустрічі обговорили шляхи подальшої співпраці, зокрема у питаннях задоволення нагальних потреб постраждалого від війни населення, підтримки життєдіяльності громад, допомоги мікро-, малому та середньому бізнесу.

Крім того, представники проєкту відвідали територіальні громади Чернігівської області та вивчили можливості розгортання заходів підтримки відновлення та стимулювання місцевого економічного розвитку в Носівській міській громаді, Дмитрівській, Холминській та Михайло-Коцюбинській селищних громадах, Кіптівській сільській громаді.

Зокрема, планується надання допомоги громадам у реалізації:

  • економічних проєктів з відновлення (підприємництво, виробництво);
  • соціального підприємництва, зокрема інклюзії;
  • стратегічного планування, планів відновлення громад.

Сьогодні, 15 грудня, Олег Левченко зустрівся в Агенції регіонального розвитку області з представниками Департаменту економічного розвитку ОДА, керівництвом Агенції та ДО «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області».

Діяльність Проєкту зосереджена на трьох компонентах:

  • стабілізація й інтеграція: розвиток можливостей та спроможності вразливих груп населення для покращення економічної ситуації та розвитку мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП);
  • відродження бізнесу: допомога мікро-, малому та середньому бізнесу, зокрема, у перебудові ланцюгів маркетингу та поставок;
  • нова економіка: робота з коаліціями та лідерами/ками регіону для зміцнення довіри до сталої української держави, створення бачення майбутнього та фундаменту для сучасної, різноманітної і дружньої до ММСП післявоєнної економіки.

Департамент економічного розвитку
Чернігівської обласної державної адміністрації