back

Французькі архітектори зацікавлені у співпраці з Чернігівщиною

15-12-2022 | 13:37

Чернігівська область не зникає з поля зору міжнародних партнерів, зокрема Франції — країни, яка активно допомагає нашому регіону подолати наслідки ворожої навали.

Ба більше, коли у Франції згадують про Україну, одна з перших областей на слуху — Чернігівська. У цьому переконують представники французьких компаній «Beten ingénierie» та «INterland», які з робочим візитом побували в області.

Делегати зазначили, що Франція має досвід відбудови після Другої світової війни, яким і готова поділитися з Україною. Як саме інжинірингова компанія «Beten» та агенція з архітектури й урбаністики «INterland» можуть бути корисними Чернігівській області — говорили 14 грудня під час зустрічі з першим заступником начальника ОВА Костянтином Мегемом, директором Департаменту економічного розвитку ОВА Олександрою Хомик та в.о. начальника Управління містобудування та архітектури ОВА Сергієм Куренею.

«Ми багато говоримо про українські міста. Але у питанні відбудови потрібно брати до уваги комплексний підхід, що стосується всього регіону, — підкреслив представник компанії «INterland» Франк Халліард. — Тому й зустрічаємося з вами, щоб зрозуміти, у чому полягають потреби вашої області, визначитися із можливими форматами співробітництва. Адже наші компанії перебувають на зв’язку з французькими міністерствами різного напряму та меріями, які так само відкриті до співпраці з Україною».

Костянтин Мегем розповів про область та її потреби, що з'явилися у зв'язку з російською агресією росії, а також подякував за підтримку та увагу у цей нелегкий час.

«Наші громади, третина яких постраждала під час бойових дій на території області, потребують допомоги у розробці проєктно-кошторисної документації. Якщо вона є, простіше залучати кошти як державні, так і міжнародних партнерів. Враховуючи особливості нашої області (великі розміри, невелику кількість населення, дотації від держави), у громад немає ресурсу зайнятися згаданим питанням. Особливо зараз, коли основне завдання — забезпечити діяльність критичної інфраструктури», — зауважив Костянтин Мегем.

За словами представника компанії «Beten» Філіпа Оспіталя, подібний досвід роботи в Україні вже є: підготовка ПКД для водопровідної станції у Вінниці. Тож такий напрям співпраці буде обговорено детальніше.

До речі, компанія «INterland» пропонує органам державної влади та приватним замовникам послуги команди спеціалістів у сфері урбаністики, ландшафтного дизайну, архітектури, географії, економіки, соціології, інженерії та кінематографу. Надає послуги громадам, розташованим у сільській місцевості, метрополіях та заморських територіях.

«Beten ingénierie» пропонує широкий спектр послуг в галузі будівництва, промисловості й інжинірингу та забезпечує залучення необхідної для реалізації проєктів експертизи. Компанія супроводжує органи місцевої влади та промислові групи під час впровадження ними екологічних підходів у своїй діяльності.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації