back

В обласному центрі вшанували ліквідаторів Чорнобильської аварії

14-12-2022 | 11:23

Щорічно, починаючи з 2006 року, 14 грудня вся Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у далекому 1986-му офіційно завершено будівництво захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Тож сьогодні громада Чернігівщини в знак пошани до героїв, завдяки мужності яких вдалося приборкати страшну аварію, зібралася на Алеї героїв. Представники органів влади, зокрема начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, його заступниця Жанна Шерстюк, голова обласної ради Олена Дмитренко, її заступник Дмитро Блауш, секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, разом з громадськістю поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» та вшанували полеглих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Зазначимо, що аварія на Чорнобильській атомній електростанції сколихнула не тільки Україну, а й увесь світ. Вона стала величезною техногенною та екологічною катастрофою, наслідки якої відчуваються і досі.

Нині в області проживає більше 60 тисяч громадян, постраждалих від трагедії на ЧАЕС, з них близько 8 тисяч — ліквідатори.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації