back

За 11 місяців в області працевлаштовано понад 8 тисяч безробітних

09-12-2022 | 15:43

З них близько 700 оперативно, до набуття статусу безробітного. Крім того, фахівці служби зайнятості залучили  близько 2 тисяч осіб до громадських та інших робіт тимчасового характеру, суспільно корисних робіт, а ще 1,5 тис. — скерували на професійне навчання.

У порівнянні з минулим роком попит на робочу силу суттєво скоротився. Загальна кількість вакансій у січні-листопаді 2022 року була утричі меншою чисельності безробітних громадян на обліку (28,8 тис. осіб).

Станом на 1 грудня в області налічувалося 8,7 тис. безробітних, для яких у базі даних служби зайнятості було 457 вакансій – вдвічі менше, ніж торік. Отже, на кожне вільне робоче місце претендувало 19 осіб проти 8 рік тому.

Найбільше вакансій — у сільському господарстві, торгівлі та на підприємствах переробної промисловості. Сталим попитом на регіональному ринку праці користуються швачки. До речі, цю та інші професії за сприяння служби зайнятості можна здобути за короткий термін і безкоштовно.

Ознайомитися з пропозиціями роботи можна на сервісі "Єдиний портал вакансій" та телеграм-каналі актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості».

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості