back

Архітектор з Чилі допомагатиме відновлювати Чернігівщину

08-12-2022 | 18:28

Перспективи співпраці щодо відбудови Чернігівської області обговорили сьогодні на онлайн-зустрічі перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем та чилійський архітектор Крістіан Віттіг. Участь у зустрічі також взяли представники профільних структурних підрозділів ОВА.

Крістіан Віттіг поділився власним досвідом у відбудові чилійських міст після цунамі у 2010 році. Розказав і про свою роботу в Україні — відновлення міста Ірпінь на Київщині.

Я вже працював над проєктами відбудови деокупованого міста Ірпінь. Маю багато ідей щодо концептуального відновлення українських міст. Сподіваюся допомогти й у відновленні Чернігівщині, — повідомив чилійський архітектор.

У свою чергу, Костянтин Мегем розказав про особливості області та зруйновані ворогом об’єкти у населених пунктах. Учасники зустрічі дійшли згоди, що при розробці проєктів відбудови слід поєднувати історичні надбання та сучасні архітектурні тенденції.

Ми підготуємо для вас список об’єктів, що потребують відновлення. Потім разом вирішимо, з чого починати нашу спільну роботу у відбудові Чернігівщини, — зазначив Костянтин Мегем, висловивши сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Крістіан Віттіг є архітектором-консультантом офісу «Though, Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions» та стратегічним консультантом фундації «La Fuente», яка відповідає за планування та імплементацію нових освітніх просторів, насамперед бібліотек.

У вересні 2022 року розпочав роботу над розробленням чотирьох архітектурних проєктів в Ірпені. Це проєкти бібліотечно-культурного центру Товариства письменників і поетів, меморіалу цивільним жертвам Ірпеня й Бучі, реконструкції Ірпінської бібліотеки й розроблення нового Генплану Ірпеня на основі чинного.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації