back

Розвитку села — посилена увага

03-03-2013 | 10:16

«Для того, щоб агропромисловий комплекс став привабливим для інвесторів, нам треба багато чого зробити — нам треба відновити інфраструктуру села, зробити належні умови для життя людей, побудувати дороги, відновити клуби, ФАПи і т.д. Але я переконаний в тому, що власники землі, селяни, будуть захищені. Ми знаємо як це зробити», — сказав Президент України Віктор Янукович під час підсумкової прес-конференції 1 березня ц. р.

Що стосується Чернігівської області, то підтримка аграрного товаровиробника та розвиток сільських територій була і залишається одним з пріоритетів у діяльності обласної влади. На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, відповідаючи на запитання представників ЗМІ в ефірі ЧОДТРК «Сівер-Центр».

Зокрема, перед власниками сільськогосподарських підприємств активно ставиться питання про соціальну відповідальність за розвиток тієї території, де проводиться їхня діяльність, адже від майбутнього села, перспектив молодих працівників залежить і майбутній успіх бізнесу.

Серед пріоритетних напрямків такого соціального партнерства — модернізація навчальних закладів, відновлення дитячих садків, інвестиції у будинки культури та сільські дороги. Кожен з таких проектів при цьому має бути узгоджений із сільською громадою.

У цілому, протягом останніх років спостерігається стійке зростання частки сільськогосподарського виробництва у валовому регіональному продукті області. Валовий збір зернових у 2012 році склав майже 3 млн тонн. Окрім того, сума коштів, отриманих власниками паїв за рахунок орендних платежів, зросла зі 198 млн грн у 2010 році, до понад 400 млн грн у 2012.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації