back

Для Чернігівщини характерні позитивні тенденції розвитку — головний підсумок 3-х останніх років

03-03-2013 | 10:09

Про це голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко повідомив під час прес-конференції на обласному телебаченні, під час якої обговорювалися підсумки 3-ї річниці президентства Віктора Януковича, зокрема для Чернігівщини.

Як зауважив Володимир Хоменко, протягом 2010–2012 років у Чернігівській області спостерігаються позитивні тенденції розвитку практично в усіх напрямах. Серйозні здобутки наявні і у соціальній та гуманітарній сферах.

Так, середньомісячна заробітна плата за 2012 рік склала 2308 грн, що більше рівня 2009 року майже в 1,6 разів. Завдяки узгодженості дій між центральною та регіональною владою вперше за останні роки бюджетники області зустріли Новий рік без боргів.

Демографічна ситуація також поступово набуває позитивної динаміки. Якщо у 2010 році в області народилася 10091 дитина, то у 2012 — 10222.

Вперше за останні роки на Чернігівщині почалося будівництво нових шкіл. У 2012 році було введено в дію навчальні заклади у Седневі та Новій Басані. Відкриття ще 5 навчальних закладів заплановано у поточному році.

Очільник області наголосив, що центральні органи влади уважно ставляться до місцевих проблем. Так, у поточному році вже виділені кошти на державному рівні для продовження будівництва об’єктів освіти і медицини. Окрім того, на засіданні Кабінету Міністрів України 27 лютого зазначалося, що з регіонами буде погоджено ще низку серйозних інфраструктурних проектів.

У цілому, підкреслив Володимир Хоменко, Чернігівська область багато у чому може стати показовою по розвитку як промисловості, так і сільських територій.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації