back

У Гончарівській громаді триває відновлення пошкодженої інфраструктури

29-11-2022 | 15:33

Днями заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк відвідала об'єкти пошкодженої інфраструктури Гончарівської ТГ. 

Так, внаслідок російських обстрілів було сильно пошкоджено будівлю дитячого садочку. Нині за кошти громади проводяться роботи з заміни віконних та дверних блоків, утеплення горища, завершується ремонт покрівлі. Лишається ще великий обсяг  внутрішніх робіт. 

- Обласна військова адміністрація докладе зусиль, щоб ремонтні роботи внутрішніх приміщень дитячого садочку було здійснено за рахунок резервного фонду державного бюджету, - зазначила Жанна Шерстюк. 

Також російські агресори розбомбили приміщення  підстанції  екстреної медичної допомоги. Місцева влада вирішила облаштувати підстанцію у двох модульних будинках.  Будиночки оснащені всім необхідним для цілодобового чергування співробітників: є електрозабезпечення, опалення, вода, меблі. Після завершення благоустрою території навколо будинків  підстанція запрацює.

Крім того, завдяки допомозі  громадської організації «Інфекційний контроль в Україні» за підтримки PROJECT HOPE відновлено амбулаторію, яка зазнала значних руйнувань.

Зауважимо, що за власні кошти громада облаштувала для ліцею два модульні укриття з вентиляційною системою. В укриттях є обігрівачі, біотуалети, обладнані місця для сидіння, мережа Wi - Fi, також є запаси води та ліків - все необхідне для комфортного та безпечного  перебування учнів під час повітряної тривоги. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації