back

Рада оборони області: ситуація на кордоні, підготовка до зими та безпека на дорогах

16-11-2022 | 12:39

Вчора відбулося чергове засідання Ради оборони області.

Традиційно обговорили ситуацію на кордоні та прийняли відповідні рішення, що дозволять і надалі тримати ситуацію під контролем.

Важливим є питання підготовка до зими, зокрема облаштування стаціонарних та мобільних пунктів обігріву. Наразі варто враховувати варіант повного або часткового блекауту.

Днями область очікує кілька партій важливого обладнання: намети та мобільні пункти обігріву, додаткові партії потужних генераторів.

Начальник ОВА В’ячеслав Чаус доручив перевірити наявність генераторів в укриттях.

«Кожне укриття треба перевірити фізично. Прийти і безпосередньо переконатися у фізичній наявності справного генератора, а не просто переглянути паперовий звіт», - наголосив начальник ОВА.

Нацполіція звернула увагу присутність на значне зростання кількості ДТП на автошляхах області у темну пору доби, коли не працює освітлення. 

Переважна більшість автопригод  стається в інтервалі 16:00 – 20:00 години у містах Чернігів, Ніжин, Прилуки, де є інтенсивний рух транспорту.

Спільним рішенням Ради оборони доручили органам влади на місцях розглянути можливість обладнати пішохідні переходи та місця підвищеної аварійності автономним освітленням, що працює  від сонячних панелей. Такий варіант освітлення вже кілька років успішно застосовують в області на дорогах поза межами міст. Тим більше це дуже актуально у час, коли росіяни завдають ударів по енергосистемі України і додаткове навантаження є зайвим. До того ж, стаціонарне освітлення можуть в будь-який момент вимкнути аварійно.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації