back

Проблемні питання діяльності місцевого бізнесу на контролі керівництва ОВА

11-11-2022 | 10:46

Шляхи їх вирішення вчора було обговорено на робочій нараді під головуванням заступника начальника Чернігівської ОВА Дмитра Іванова.

Присутні керівники та фінансові менеджери виробничих підприємств області відзначили факти масового призупинення реєстрації податкових накладних, які мали місце з вересня поточного року. Така практика фіскальних органів, на їх думку, спричиняє вимивання обігових коштів підприємств і у багатьох випадках загрожує зупинкою підприємств реального сектору.

До обговорення проблемної ситуації долучився і заступник начальника Головного управління ДПС у Чернігівській області Руслан Погрібний.

Заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Іванов підкреслив важливість підтримки суб’єктів підприємництва, які спромоглися відновити свою роботу після бойових дій, повернулися до експорту своєї продукції на зовнішні ринки, утримують робочі місця та наповнюють бюджети в умовах воєнного стану. Він закликав до негайного вирішення цієї проблеми задля недопущення подальших негативних наслідків.

- Президент та Уряд України створюють всі умови, щоб бізнес не зупинявся, а мав змогу працювати в умовах воєнного стану. Будь-які непрозорі дії фіскальних органів, які погіршують бізнес клімат Чернігівщини, перебуватимуть на контролі керівництва Чернігівської ОВА до їх врегулювання у спільних інтересах держави та підприємців-виробників, - наголосив Дмитро Іванов.

За результатами наради сторони дійшли згоди щодо позитивного вирішення порушених питань найближчим часом.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації