back

Філії ДП «Чернігівторф» та податківці мають спільно знайти рішення проблеми

10-11-2022 | 13:47

До ОВА надійшов лист від ДП «Чернігівторф» щодо блокування розрахункових рахунків підприємства. Це унеможливило виплату заробітної плати для працівників філій ДП. Сьогодні з цього приводу в ОВА до діалогу запросили представників філій ДП «Чернігівторф» та податкової.  В обговоренні взяв участь начальник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус та його заступник Дмитро Іванов.

Як зазначають представники ДП, рахунки були заблоковані через несплату податкових боргів, які утворилися кілька років тому. Окрім того, переважна більшість стягнень – це пеня, а не тіло боргу. Поточної заборгованості підприємство не має.

Податківці зауважили, що готові узгодити реструктуризацію боргів або ж укладання графіків погашення заборгованості. Однак, до цього часу представники філій ДП не заявляли про таку необхідність.

– Податкова – це не каральний орган, а сервісна служба, а підприємства – це клієнти. Тож варто знаходити шляхи максимально зручної спільної роботи, – зауважив В’ячеслав Чаус. – Виробництво торфобрикету є стратегічним, зокрема у час енергетичної війни. Тому маємо зробити все, аби такі підприємства працювали.

Сторони діалогу домовилися продовжити спільну роботу над напрацюванням варіантів врегулювання проблемного питання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації