back

Президент України Віктор Янукович провів підсумкову прес-конференцію

01-03-2013 | 15:04

1 березня у Києві в Українському домі відбулася підсумкова прес-конференція Президента України Віктора Януковича для представників центральних, регіональних та іноземних засобів масової інформації. У прес-конференції взяли участь і представники засобів масової інформації Чернігівщини.

У своєму вступному слові Глава держави поінформував присутніх про підсумки останніх трьох років розвитку України.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ Віктор Янукович заявив, що реалізація реформ в Україні буде активно продовжуватися. «Нам треба йти цим шляхом. Реформи не проводяться за рік, за два, за три - треба постійно рухатися вперед, шукати інновації. Прискорений розвиток економіки можливий тільки тоді, коли ми будемо прискорено розвивати країну, вкладати кошти», - підкреслив Президент України.

Глава держави наголосив, що довгий час проведення реформ гальмувалося через нестабільну політичну ситуацію у країні. «Ми багато часу втратили, майже 20 років ми не займалися реформами. Чому цього не робили? Тому що була складна політична ситуація. То не підтримував парламент, то уряд був «не такий», то незручно було, тому що вибори підходили - одні закінчилися, інші починалися. І всі ці «незручності» призвели до того, що ми опинилися в дуже-дуже складній ситуації», - сказав Президент. Модернізація, підкреслив Віктор Янукович, це спільна справа усієї країни.

На запитання щодо української ГТС Президент України зауважив, що Україна зацікавлена в тому, щоб європейські партнери брали участь у модернізації української газотранспортної системи. «Я переконаний у тому, що якщо європейські структури як наші партнери, яким ми постачаємо газ в Європу, будуть мати бажання взяти участь у модернізації цієї системи - ми із задоволенням розглянемо цю пропозицію», - сказав Глава держави.

Віктор Янукович сказав, що нині йдеться про те, щоб українська ГТС залишалася у власності держави, але можлива здача її в оренду підприємству, яке може бути створене.

«Ми розглядаємо зараз питання демонополізації газового ринку України. Врешті-решт, я переконаний в тому, що держава повинна дбати про населення і постачати газ населенню, теплокомуненерго. А великі промислові підприємства хай купують газ там, де зможуть. Для цього нам треба, безумовно, диверсифікувати джерела постачання газу», - сказав Президент.

Президент України Віктор Янукович повідомив, що за результатами першого кварталу до Державного бюджету будуть внесені зміни. «Ми розраховуємо, що доходи бюджету завжди будуть зростати, завжди розраховуємо. І за результатами першого кварталу так, як ми і обіцяли, ми будемо розглядати зміни», - сказав Глава держави.

За його словами, вже розглядалося питання розподілу коштів, які будуть спрямовані на розвиток регіонів. Йдеться про суму в понад один мільярд гривень, додав Віктор Янукович. «Як мінімум 50% цих коштів буде спрямовано в регіони… А інші кошти на недобудовані об’єкти, на загальнонаціональні об’єкти і проекти, які сьогодні вже працюють у країні», - сказав Президент.

Під час двогодинного спілкування з засобами масової інформації Президент України Віктор Янукович відповів на 17 запитань - 5 від представників регіональних, 6 від центральних та 6 від іноземних ЗМІ.

Завдяки прямій телевізійній трансляції, яку здійснювала Національна телекомпанія України, прес-конференцію мали змогу побачити всі громадяни України.