back

До "Армії відновлення" країни долучилися безробітні Чернігівщини

03-11-2022 | 13:18

У Чернігівській області суспільно корисні роботи стартували в середині жовтня у Прилуцькій територіальній громаді. Більше ніж 40 безробітних було залучено до зведення фортифікаційних та захисних споруд, вирубки чагарників біля підстанцій електромереж, а також приведення у належний стан укриттів цивільного захисту населення.

На сьогодні, за інформацією обласного центру зайнятості, рішення про організацію суспільно корисних робіт  прийняті ще у двох територіальних громадах: Козелецькій та Дмитрівській. Там до таких робіт наразі залучено понад 30 безробітних громадян. Вони розчищали від чагарників придорожні смуги поблизу блокпостів, прибирали підвали, заготовляли дрова для освітніх закладів.

У листопаді на Чернігівщині до «Армії відновлення» планується залучити ще понад 200 підопічних служби зайнятості. Вже прийнято рішення про організацію суспільно корисних робіт в Остерській ТГ, підготовлено проєкти рішень ще по п’яти територіальних громадах області. Служба зайнятості надалі також прагне долучитися до співпраці з громадськими та волонтерськими організаціями, щоб допомоги у плетінні захисних сіток, фасуванні гуманітарної допомоги тощо. 

Нагадаємо, що у межах урядової ініціативи «Армія відновлення» запропоновано механізм залучення тимчасово безробітних до виконання робіт оборонного характеру. До переліку суспільно корисних робіт також входять вантажно-розвантажувальні, розбір завалів, заготівля дров, облаштування споруд цивільного захисту, надання допомоги окремим категоріям громадян (особам з інвалідністю, одиноким людям похилого віку) тощо.

Залучені до таких робіт громадяни отримують заробітну плату на рівні мінімальної, яка з жовтня складає 6700 гривень. Праця безробітних оплачується з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Для отримання консультацій можна скористатися Telegram-каналом.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості