back

З 1 січня 2023 року виплати лікарняних проводитиме Пенсійний фонд України

27-10-2022 | 15:00

Відповідно до Закону України № 2620-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», прийнятого 21 вересня поточного року, передбачено реорганізацію діяльності Фонду соціального страхування України. Його та управління виконавчої дирекції Фонду буде приєднано до Пенсійного фонду України, що має розвинуту мережу територіальних органів управління в системі соціального страхування.

При цьому Законом передбачено затвердження в бюджеті ПФУ за кожним з видів соціального страхування власної частки єдиного соціального внеску, що спрямовується відповідно на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування та соціальне страхування від нещасного випадку, а також у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Тож з 1 січня 2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України.

За повідомленням Головного управління
Пенсійного фонду України в Чернігівській області