back

Питання співпраці медичних закладів області з Національною службою здоров’я України обговорили у Чернігові

21-10-2022 | 17:28

Про основні аспекти співпраці медиків Чернігівщини з Національною службою здоров’я України йшлося на сьогоднішній робочій зустрічі голови НСЗУ Наталії Гусак із керівниками медичних закладів області.

Зокрема, у ході зустрічі акцентовано увагу на підготовці закладів охорони здоров’я регіону до укладання договорів на 2023 рік. Також проговорено план дій для закладів, які уклали договір на поточний рік за пакетом «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги».

Увагу під час зустрічі приділено і моментам співпраці та взаємодії НСЗУ, власників та менеджменту медичних закладів, ролі місцевої влади у формуванні медичної інфраструктури регіону.

Керівники медичних закладів Чернігівщини порушували питання збільшення фінансування окремих пакетів медичних послуг. Зокрема, тих, що стосуються надання послуг з гемодіалізу, лікування інфарктів, інсультів, онкологічних захворювань тощо. У центрі уваги також були питання діяльності галузі первинної медицини в регіоні.

Голова Національної служби здоров’я Наталія Гусак розповіла про нюанси укладання договорів на 2023 рік між закладами охорони здоров’я Чернігівщини і НСЗУ. Вона закликала керівників медзакладів максимально якісно поставитися до цього питання.

 — Ми докладаємо максимум зусиль, щоб Програма медичних гарантій запрацювала в повному обсязі, тому ефективна комунікація з медичною спільнотою та місцевою владою — надважлива, — наголосила Наталія Гусак.

Начальник Управління охорони здоров’я Чернігівської ОВА Андрій Лінник відзначив необхідність якнайбільшого залучення до цього процесу органів місцевого самоврядування як власників закладів охорони здоров’я області.

— Першочерговим завданням Управління охорони здоров’я обласної військової адміністрації є координація діяльності медичних закладів області для забезпечення надання якісної медичної допомоги населенню, —підкреслив Андрій Лінник.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації