back

Визначені основні завдання на 2013 рік у галузі охорони здоров’я

28-02-2013 | 17:15

Підсумки роботи галузі охорони здоров’я області у 2012 році та пріоритетні напрямки діяльності на 2013 рік розглянуто на розширеному засіданні колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації, яке відбулося 28 лютого. У засіданні взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, заступники голів райдержадміністрацій, керівники обласних медичних закладів, головні лікарі ЦРЛ, ЦМЛ, обласних дитячих санаторіїв, представники обласної медичної бібліотеки та профспілкових комітетів медичних закладів області.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Галина Василькова охарактеризувала роботу галузі у 2012 році, окреслила основні завдання щодо подальшої оптимізації та удосконаленню медичної допомоги населенню області в 2013 році.

Вона, зокрема, поінформувала про реалізацію у минулому році обласних програм з охорони здоров’я, пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, створення обласного перинатального центру, реорганізацію екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, приведення наявного ліжкового фонду у відповідність до обґрунтованої потреби, тощо.

Більш детально Галина Василькова зупинилася на пріоритетних напрямках реформування медичних закладів області, зокрема, необхідності реорганізації дермато-венерологічної служби, оптимізації кардіологічної та створенні міжрайонних акушерських відділень, наголошуючи на ефективності використання державних коштів, збереженні робочих місць працівників охорони здоров’я, покращенні якості медичних послуг.

Учасники колегії також заслухали інформацію про стан надання медичної допомоги жінкам і дітям в області; боротьбу з соціально-небезпечними хворобами; надання первинної медико-санітарної допомоги жителям м. Прилук; забезпечення хворих ліками.

Підсумовуючи результати засідання, Юрій Музика зазначив, що Президент України Віктор Янукович наголошує на забезпеченні громадян, які проживають у сільській місцевості, якісною та доступною медичною допомогою. Це є однією із складових побудови в Україні нової системи з надання медичних послуг, яка передбачатиме максимальну наближеність до пацієнта.

На переконання в.о. заступника голови облдержадміністрації, необхідно проводити широку інформаційно-роз`яснювальну роботу серед медичних працівників та населення області щодо пріоритетів реформування галузі.

«Тільки спільними зусиллями ми створимо дієву систему охорони здоров’я області», - підкреслив Юрій Музика.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації