back

Компанія Global Communities розпочинає реалізацію програми на підтримку місцевих громад

20-10-2022 | 17:29

Сьогодні, 20 жовтня, заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Іванов зустрівся з представниками Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (Community – Led Emergency Action and Response — CLEAR).

— Програма має на меті покращити спроможність місцевих громад для посилення безпеки та добробуту внутрішньо переміщених осіб і постраждалого від російської агресії місцевого населення, — зауважила директорка програми CLEAR Дубравка Латінач Пем.

Однією з цілей програми є надання безпечних, придатних для проживання прихистків та житла внутрішньо переміщеним особам і постраждалому від війни населенню, зокрема покращення їхнього доступу до питної води, засобів санітарії та гігієни.

— Чернігівщина має план відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури, до якого внесено першочергові об’єкти, які потрібно відновити максимально швидко, щоб наша область в більш-менш нормальних умовах увійшла в осінньо-зимовий період. На сьогодні понад 2300 об’єктів відновлено або знаходяться на стадії відновлення. Роботи проводяться за кошти резервного фонду, міжнародних організацій-донорів, спонсорської допомоги та місцевих бюджетів, — підкреслив Дмитро Іванов.

Наразі завданням програми є визначення об’єктів у територіальних громадах, які потребують реконструкції чи відбудови і не фінансуються іншими міжнародними організаціями.

Попередньо вже визначені чотирнадцять громад для співпраці, але це не остаточна кількість. Компанія планує залучати до реалізації програми шість місцевих організацій громадянського суспільства, які мають досвід роботи з громадами. Найближчим часом буде визначено координаторів програми, які працюватимуть безпосередньо в Чернігові.

Також у рамках програми можливе надання грошової допомоги найбільш вразливим верствам населення, зокрема на покриття оренди житла внутрішньо переміщеним особам.

— Такі зустрічі потрібні для подальшої конструктивної співпраці, спрощення та пришвидшення процесів відновлення в області, — зазначила директорка Департаменту економічного розвитку ОВА Олександра Хомик.

Програма дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації буде реалізовуватись протягом 18 місяців компанією Global Communities за підтримки Бюро з гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (ВНА/USAID).

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації