back

В’ячеслав Чаус: Добре коли підприємство може відродитися. Ще краще, коли релокується в межах області

20-10-2022 | 16:31

ТОВ «ЮТЕКС Україна», що працює в Чернігівській області, останні два роки займало понад 25% українського ринку серед виробників оптоволоконних кабелів. 

24 лютого цього року на підприємство завезли нове обладнання та зробили передплату за ще одну лінію для збільшення  виробничих потужностей. 

27 лютого все було знищено внаслідок прямого ракетного удару та тривалої пожежі. 

Червень-серпень цього року – закуплено обладнання та матеріали, знову запущено виробництво на новому місці. Релоковане підприємство в межах області. Чернігівська ОВА долучилася до пошуку приміщення, яке б підійшло за технічними характеристиками.

Сьогодні начальник ОВА В’ячеслав Чаус відвідав підприємство та поспілкувався з його керівництвом.

«Є глобальні питання, що потребують співпраці з міністерствами, є щось, що можна вирішити на місцевому рівні. Підприємство дуже сподівається на прийняття закону про запровадження спеціальної економічної зони в області.

Звісно, не оминули увагою особливості роботи бізнесу в умовах енергетичної кризи», – резюмував начальник ОВА.

Також він зазначив, що наразі говорити про розвиток економіки дуже складно. Однак триматися на плаву допомагають саме такі підприємства, що знаходять в собі сили відродитися. Як зауважив головний інженер, 80% успіху у повторному запуску виробництва криється у колективі, який будь-що прагнув це зробити.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації