back

Питання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб обговорили під час онлайн-наради

19-10-2022 | 16:27

Сьогодні, 19 жовтня, заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк долучилась до онлайн-наради під головуванням заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Бородая.

Розміщення внутрішньо переміщених осіб у місцях компактного проживання ВПО — головне питання, яке обговорювалось під час наради.

Загалом на Чернігівщині нині офіційно зареєстровано трохи більше 79 тисяч внутрішньо переміщених осіб.  З початку повномасштабного вторгнення понад 57 тисяч звернулися за призначенням допомоги на проживання. Майже у 3 тисяч з них — зруйнована або непридатна для проживання оселя. 

Додаткову інформацію про отримання соціальних виплат внутрішньо переміщені особи можуть отримати у Департаменті соціального захисту населення ОВА за номерами (04622) 5-99-38 та (04622) 5-60-97. Телефони у районах додаються. Урядова «гаряча лінія» — 1545.

В області відкрито два модульні містечка у с. Новоселівка поблизу Чернігова, розраховані сукупно на 704 місця, куди заселили місцевих мешканців, які втратили житло через російську агресію. Планується встановити ще 4 містечка у різних локаціях, які загалом зможуть прийняти ще 616 осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації