back

Приміщення обласного наукового ліцею та Малої академії наук відремонтують державним коштом до кінця жовтня

14-10-2022 | 13:00

На Чернігівщині триває активне відновлення пошкодженої ворогом критичної інфраструктури. Нагадаємо: область для цього отримала 250 мільйонів гривень з резервного фонду держбюджету.

До переліку об’єктів увійшли й заклади освіти. Серед них — Чернігівський обласний науковий ліцей (раніше — педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді). Внаслідок бойових дій тут зазнали різних пошкоджень гуртожиток, їдальня, навчальний корпус. Останній, до речі, розміщений в одному приміщенні із Малою академією наук учнівської молоді.

«За державні кошти продовжується поточний ремонт приміщень Чернігівського обласного наукового ліцею. Йдеться про заміну віконних блоків, а також частково системи опалення. Загальна кошторисна вартість складає близько 3,5 мільйона гривень. До кінця місяця підрядник має завершити роботи. Також триває поточний ремонт в нежитлових приміщеннях Малої академії наук. Знову ж — це система опалення та віконні блоки. На це спрямовано ще 1,5 мільйона гривень», — прокоментував начальник Управління капітального будівництва Чернігівської ОВА Ярослав Слєсаренко.

Роботи на об’єктах стартували пів місяця тому. За словами представника підрядної організації Дмитра Скорини, у гуртожитку вже замінили вікна, у їдальні якраз монтують віконні блоки. У навчальному корпусі ліцею (там же — і Мала академія наук), наразі триває облаштування укосів. Загальна квадратура пошкоджених вікон — близько 300 кв. метрів. 

Завідувачка господарства Чернігівської Малої академії наук учнівської молоді Оксана Куліш розповіла, що приміщення постраждало 28 лютого: через вибухову хвилю частково пошкоджено дах (уже полагодили), вибиті вікна та двері. Але позашкільний навчальний заклад продовжує працювати на повну, хоча поки що в дистанційному режимі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації