back

На часі енергетична безпека: семінар для голів громад

13-10-2022 | 16:45

«Енергетична безпека територіальної громади» — під такою назвою у Чернігові 13 – 14 жовтня проводиться семінар для голів територіальних громад Чернігівської області.

З вітальним словом перед учасниками заходу виступили заступник начальника ОВА Дмитро Іванов та перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш.

— Обласна військова адміністрація завжди надає партнерську допомогу громадам у реалізації інвестиційних проєктів. Ця співпраця продовжуватиметься і надалі. А зараз маємо розробити стратегію розвитку громад, зокрема в частині енергоефективності та енергозбереження, — зазначив Дмитро Іванов.

Із законодавчими змінами у питаннях енергоефективності, енергозбереження, енергоменеджменту учасників семінару ознайомив Сергій Зінченко, голова осередку енергоаудиторів Чернігівської області, технічний експерт проєктів «Угода мерів» та GIZ.

Про алгоритм кроків для громади — як отримати фінансування для реалізації проєктів з енергозбереження — розповів профільний експерт  «Угоди мерів» та  UKEEP, USEFF  Дмитро Іваненко.

Також у перший день семінару розглядались приклади впровадження ресурсоощадливих проєктів по Україні та Чернігівській області. До обговорення в режимі онлайн долучились представники громад Вознесенська Миколаївської області, Миргорода — Полтавської та Жовкви — Львівської.

Захід проводиться Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації у рамках проєкту «Підвищення ефективності та результативності діяльності територіальних громад за умов війни: виклики та відповіді» за підтримки фонду Ганнса Зайделя.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації