back

Вітання та відзнаки з нагоди професійного свята — працівникам харчової галузі

13-10-2022 | 13:03

Цими вихідними, у третю неділю жовтня, своє професійне свято відзначатимуть працівники харчової промисловості — ще одного потужного фронту. Адже важливість харчової промисловості і в мирні часи важко переоцінити: їжа — первинна потреба людина, без якої вона не житиме. В часи ж облоги та окупації довелося ще глибше осмислити важливість цієї галузі.

З нагоди прийдешнього свята з кращими працівниками підприємств харчової та переробної промисловості Чернігівщини зустрілися начальник ОВА В’ячеслав Чаус та перша заступниця голови облради Ніна Лемеш.

«Область чиста від ворогів, але вони не припиняють терор, сфокусувавшись на знищенні енергетичної стабільності країни. Переконаний, що і з цим викликом харчова промисловість впорається. Бо головний інгредієнт до кожної нашої страви — це любов. А її ракетами не знищити», — звернувся до зібрання В’ячеслав Чаус і вручив почесні відзнаки.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток харчової і переробної промисловості та з нагоди Дня працівників харчової промисловості Почесною грамотою нагороджено:

ЄНАКІ Світлану Миколаївну — інженера-технолога товариства з обмеженою відповідальністю «Чернігівський хлібокомбінат № 2»;

САЛІВОН Тамару Олексіївну — начальника виробничої лабораторії товариства з обмеженою відповідальністю «Бейкері Фуд Індастрі».

Подяку оголошено:

БОЙКО Ірині Володимирівні — начальнику відділу збуту товариства з обмеженою відповідальністю «Ніжин Хліб»;

ГРИГОР’ЄВІЙ Катерині Анатоліївні — начальнику відділу закупівель та складської логістики товариства з обмеженою відповідальністю «Добродія Фудз»;

КИРІЄНКО Марині Миколаївні — директору з виробництва товариства з обмеженою відповідальністю «Наша булочка»;

КОРЖУ Сергію Івановичу — начальнику охорони товариства з обмеженою відповідальністю «Чернігівський хлібокомбінат № 2»;

КОСТЕВИЧ Лілії Олексіївні — головному технологу товариства з обмеженою відповідальністю «Савин Продукт»;

КУРИЛЕНКУ Андрію Сергійовичу — начальнику цеху з виробництва хлібних виробів товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Рига Хліб»;

ОПАНАСЕНКО Ользі Іванівні — завідувачу виробництвом товариства з обмеженою відповідальністю «Наша булочка»;

СІРИК Ірині Олегівні — начальнику лабораторії товариства з обмеженою відповідальністю «НіжинХліб».

Трохи статистики

На території Чернігівської області у галузі з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів працюють понад 120 підприємств, зокрема: м’ясопереробних — 20, молокопереробних — 16, підприємств з виробництва хліба та хлібобулочних виробів — 29, риби та рибних продуктів — 3, консервів фруктових і овочевих — 6, олії — 4, крохмалю — 3, кормів готових для тварин — 15, борошна — 14, напоїв — 7, кондитерських виробів — 2, цукру — 1, тютюнових виробів – 1.

Крім того, в області працюють 10 операторів органічного виробництва.

Потужності місцевих підприємств дозволяють переробити за рік 17 тис. тонн м’яса, 500 тис. тонн молока, виробити 140 тис. тонн хліба та хлібобулочних виробів, 10 тис. тонн кондитерських виробів, 400 тонн риби та рибопродуктів, 42 млн декалітрів пива, 25 млрд штук цигарок.

Асортимент товарів, що вироблявся минулого року, налічував близько 1500 найменувань продукції. На сьогодні — значно скоротився: підприємства надають перевагу виробництву бюджетної продукції та товарів масового вжитку.

Підприємства Чернігівської області реалізували власну продукцію не лише на території області та України, а й здійснювали експорт у понад 50 країн світу. Цьогоріч, через порушення логістики, продукція харчової промисловості з області майже не експортується.

Внаслідок збройної агресії на території Чернігівщини руйнувань та пошкоджень зазнала низка підприємств харчової галузі. Загальна сума збитків при цьому перевищує 1,6 млрд грн.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації