back

Обмеження електроспоживання — допомога у стабілізації енергосистеми

11-10-2022 | 17:50

Енергетичні об’єкти та критична інфраструктура, пошкоджені внаслідок ракетних атак росії, поступово відновлюються. Втім, нині на Чернігівщині, як і в інших областях України, можливі аварійні відключення електроенергії.

Енергетики по всій Україні працюють над усуненням пошкоджень та застосовують резервні схеми живлення. Тим часом, щоб стабілізувати роботу енергосистеми, можуть знадобитися аварійні відключення, які застосовує «Укренерго».

Чернігівська ОВА закликає жителів області та територіальні громади найближчими днями обмежити споживання електроенергії.

Так, органи місцевого самоврядування можуть скоротити вуличне освітлення у громадах.

Жителі — утриматися від використання потужних електроприладів у години пікового навантаження на мережу: з 17:00 до 23:00.

Аварійні відключення застосовуються тоді, коли наявні потужності не можуть повністю покрити споживання в енергосистемі. Отже, чим менші пікові навантаження — тим менша ймовірність відключень споживачів.

Як повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, жителі України вже вчора відгукнулися на заклик та змогли суттєво зменшити побутове споживання електрики увечері.

«Дякую всім за свідоме скорочення побутового енергоспоживання вчора ввечері. Ваша підтримка дійсно допомогла! Якщо сьогодні ввечері ми всі зможемо повторити такий свідомий підхід до розумного енергоспоживання, графіки аварійних відключень по країні можуть бути суттєво скорочені», – наголосив Герман Галущенко.

Закликаємо мешканців Чернігівщини поставитись із розумінням до ситуації та бути готовими до можливих перебоїв з електропостачанням.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

за матеріалами АТ «Чернігівобленерго» та Міністерства енергетики України