back

Завдяки мікрогрантам в межах державної програми «єРобота» в області реалізується 31 бізнес-ідея

05-10-2022 | 16:26

На Чернігівщині станом на 3 жовтня позитивні рішення щодо отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу вже прийнято по 31 заявнику. Серед бізнес-ідей — виробництво пелет, бетону, меблів, одягу, хлібобулочних, кондитерських виробів, товарів для дітей, дому, кормів для домашніх тварин. Планується відкриття швейного цеху, пилорами, мийки, дитячої студії, готельно-ресторанного комплексу, салону краси, а також надання будівельних послуг, послуг з технічного обслуговування автомобілів тощо. А це — більше сотні робочих місць.

Нагадаємо, що за програмою «Власна справа» (а це одна із шести програм проєкту «єРобота») можна отримати фінансову підтримку в розмірі від 50 до 250 тис. грн, залежно від кількості створених робочих місць. Заявку та бізнес-план слід подати до 12 грудня через портал «Дія».

За грантові кошти можна буде придбати обладнання, закупити ліцензійне програмне забезпечення, тварин, сировину та матеріали, товари та послуги, пов’язані з виробництвом продукції, в тому числі послуги маркетингу та реклами, оплатити оренду та інше. Повернення коштів передбачається шляхом сплати податків і зборів, передусім за працевлаштованих осіб.

Умови надання мікрогранту – за посиланням.

Консультації – за телефоном (0462)44-90-29 або в Telegram-каналі.

За повідомленням пресслужби
Чернігівського обласного центру зайнятості