back

Платформа «Свідок» збирає докази воєнних злочинів росіян для Міжнародного кримінального суду

04-10-2022 | 12:20

Для документування воєнних злочинів росіян на території України небайдужі українці у партнерстві з американською фундацією «AI for good» створили неприбуткову гуманітарну онлайн платформу «Свідок».

Це – персональний воєнний щоденник, де кожен українець анонімно може поділитись своїм воєнним досвідом. Думки, світлини з рідних міст, спогади, переживання.

Чому варто документувати досвід воєнного життя та свідчення воєнних злочинів?

Ми маємо розповісти про війну нащадкам, щоб не допустити її знову. Так само, як робили попередні покоління у часи сталінського терору та Другої світової.

Тож документуйте свої свідчення у реальному часі, аби зберегти свої спогади максимально точними.

Як це зробити?

  • Переходьте на svidok.org;
  • Проходьте швидку реєстрацію;
  • Запишіть свій особистий досвід;
  • Дозвольте публічний доступ до своїх історій.

Усі персональні дані та записи повністю захищені завдяки багаторівневій системі безпеки. Зворотній зв’язок можливий лише за особистого дозволу дописувача. 

Свідчення воєнних злочинів на платформі «Свідок» одразу фіксують фахівці Міжнародного кримінального суду та інші люди, які займаються розслідуванням злочинних дій росіян в Україні.

Також на порталі зареєстровані іноземні журналісти, які можуть використати історії дописувачів для світового розголосу про злочини росіян в Україні.

Весь світ має почути правду, аби міжнародна спільнота продовжувала посилювати санкції, надавати Україні кошти та зброю. Це пришвидшить Перемогу.

За повідомленням Українського
представництва  фундації
«AI for good»