back

Фанера, дошки, брус, брезент – ще дві громади області отримали матеріали для відновлювальних робіт

29-09-2022 | 17:26

Громади Чернігівщини, що постраждали внаслідок бойових дій, продовжують отримувати будівельні матеріали для відновлення та ремонту будинків. Допомога надається Міжнародною організацією з міграції (МОМ). Сприяє процесу її передачі ГО «Рада зовнішньої політики «Українська призма» на чолі з її керівником Геннадієм Максаком.

Сьогодні представники Куликівської та Седнівської громад отримали фанеру, дошки, брус, брезент, цвяхи та молотки.

Ці ресурси в основному призначені для нескладного ремонту, зокрема для того, щоб захистити будівлі від протікання вологи та поривів вітру. Сподіваємось, що співпраця з МОМ у цьому напрямку буде продовжена, адже потреба у таких матеріалах досі залишається актуальною, – зазначив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

Значних руйнувань внаслідок бойових дій зазнала Куликівська громада.

– Будівельні матеріали будуть направлені на відновлення житла у селах Грабівка та Бакланова Муравійка, які постраждали від обстрілів російських військ. Загалом у цих населених пунктах налічується більше 200 пошкоджених будинків, – зазначив заступник Куликівського селищного голови Віктор Богдан.

Значних пошкоджень також зазнали будинки і в Седнівській громаді.

– На території нашої громади армією агресора зруйновано 11 будинків, 2 з яких – повністю. Матеріали, зокрема брезент, люди використають для часткового ремонту дахів пошкоджених будівель, – говорить в.о. селищного голови Тетяна Мориляк.

Раніше таку допомогу вже отримали Іванівська, Новобасанська, Парафіївська, Сухополов’янська та Крутівська громади.

 

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації